Flyverheltens hjemkomst, modtagelse og død – 8. december

Tingene snerper sig sammen…. der tegner sig et drama i horisonten… vi er nået til næstsidste afsnit af føljetonen om Haffez!

De fleste formåede ikke at ramme med entrehagerne. Dog, én rask og sød pige ramte, ikke gelænderet, men Haffez´s højre overarm med en læderet biceps til følge. Haffez fik øje på hende og råbte smilende til hende, at hun skulle sigte længere til venstre, hvorefter han løsnede hagen og kastede den ned til hende. Han havde ikke taget højde for den afdrift, videnskaben ynder at forbinde med højder, og som salig Newton ganske ignorerede, og ramte en ældre herre i hovedet. Han sank om på fliserne. Haffez løftede venstre arm og trak undskyldende på smilebåndet til den unge mand, der stod ved siden af den ældre mand, som øjensynligt havde opnået dobbeltsidet kraniebrud. Den unge mand vinkede afværgende tilbage og forklarede smilende til de omkringstående, at den ældre herre var hans far.

En lille oplysning er vi nødt til at give, omend den ved første øjekast kan forekomme irrelevant. Ca. 1 time og 47 minutter før Haffez lettede fra Sprogø, var en 69årig tidligere pilot undveget fra plejehjemmet “Skyggebo” i Dragør. Politiet havde allerede udsendt en efterlysning, hvori man frarådede folk at stille vedkommende mandsperson spørgsmål af begavet og kompliceret art, han blev iøvrigt betegnet som særdeles senil.

Denne tidligere pilot kunne imidlertid stadig huske sin gamle arbejdsplads, Kastrup lufthavn, fra sin barndom. Han stjal en cykel, hvilket normalt ikke bliver betragtet som god tone i pilotkredse, og cyklede ud til pilotkantinen i Kastrup lufthavn. Han gik hen og løftede op i dørmåtten, her gemmer normalt rutinerede piloter deres flynøgler, og tog en passende stor nøgle. Herfra gik han over en af de største hangarer og fandt sit fly. Det holdt over en smøregrav og ventede på at få skiftet olie. Det betød imidlertid ikke det store for ham, da han ikke just havde planlagt en transoceanisk rejse. Han steg op i kaptajnssædet og drejede nøglen. De store jetmotorer spandt, som havde de aldrig bestilt andet. Han kørte den ud på lettebanen, og med en erfaren pilots særlige instinkt fik han den store jumbojet op på mindre end 75 meter. På trods af sin senilitet vippede han muntert med vingerne, da han slog et sving ind over pilotkantinen, og alle piloterne vinkede lystigt til ham, bortset fra én. Alle piloterne, bortset fra én, syntes at det var en god spøg, at den uheldige sorteper nu måtte gå hjem, men der var ikke noget ondt i deres glæde.

…to be continued…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.