Colosseum 16. december

Kan man finde gammestråling ved hjælp af almindelige lommelygter? Læs med i vores føljeton her!

 • Er De professor Giovanni Alberti? Besvar spørgsmålet med et nik for ja.

Jeg nikkede begejstret.

 • Mazzarello, undersøg hans lommer og find noget ID.

Manden, der åbenbart hed Mazzarello, fandt hurtigt min tegnebog indeholdende bl.a. ID.

 • Den er i orden, Cambatino. Det er ham.
 • Tag bare kneblen ud.

Jeg rejste mig og børstede støvet af min habit. Jeg betragtede mine to hjælpere. Det var et par velvoksne fyre, men jeg så nok, at de, hvis de fik en fast hånd, faktisk kunne blive mig en stor hjælp. Jeg tog altså teten.

 • Har I lygter med? Her er temmelig mørkt, som I nok kan se.
 • Jeg skulle være cyklet hjem i aften, så jeg har mine cykellygter med. Jeg har lige købt dem. Der er ingen problemer med sådan nogen. De andre trafikanter kan godt se, at man mener det alvorligt med sådan nogen. Det er noget der vil frem…der var en i går, der lige skulle til at folde sig ud, men så tændte jeg forlygten og så…
 • Hent dem.

Dette sagde jeg i et meget bestemt tonefald. Mazzarello kunne være blevet ved i timer, min bekymring var, at Colosseum ventede. Cambatino klappede sin makker opmuntrende på skulderen og sagde, at Mazzarello altid kunne regne med ham. Derpå rettede Cambatino en maskinpistol mod ham og sendte ham hen til bilen efter lygterne.

Det viste sig at den ene af lygterne gav et kraftigt rødt lys. Den var ikke stort bevendt som arbejdslygte, men jeg fik en lys ide.

 • Hør Mazzarello, er det ultrarødt lys?
 • Det ved jeg ikke…det ville ikke undre mig…jeg kan godt sige jer, når jeg kommer cyklende med den røde lygte bagpå, så er der ikke mange, der…
 • Nej, naturligvis. Giv den til Cambatino, så kan han scanne undergrunden for gammastråling.
 • Jeg ved ikke…jeg har næsten lige købt den. Jeg er ikke meget for, at andre end jeg selv bruger den.

Her brød Cambatino ind.

…to be continued…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.