Colosseum 18. december

Det blev den 18. december og professor Alberti har lidt… problemer med sine hjælpere…

 • Ja, måske er min lygte simpelthen for stærk, så den scanner en masse andre ting, man normalt ikke ville finde. I går da jeg var på vej hjem tændte jeg den, og så var der en, der…
 • Ja, men du fortsætter bare. Kald hvis du tror, du finder noget. Berti og jeg begynder at inddele det hele i etager.

Som sagt, så gjort. Vi var færdige med granrafterne, så jeg kunne ikke dy mig for at begynde på føromtalte etageinddeling. Det morsomme ved sådanne arbejder med gamle ting er, at man virkelig bliver grebet af det. Så længe man nærer respekt for det bestående, sker der intet ved at lade fantasien arbejde lidt. Jeg satte Cambatino i sving med at sætte stilladset op. Jeg selv begyndte at mure nye loftsvælvinger, jeg indrømmer, at jeg nok forbeholdt mig selv det sjove arbejde. Dette foreholdt han mig da også snart.

 • Berti, jeg er færdig med stilladset. Må jeg gå i gang med indretningen?
 • Ja, min ven, gør blot det. Jeg har lavet en plan over de forskellige etager…et øjeblik, jeg har den her i lommen.

I smug så jeg efter, om han nu også var helt færdig med opsætningen. Jeg syntes jo nok, at det var gået lidt vel hurtigt, og ganske rigtigt; de øverste etager var ikke tilgængelige for folk af gennemsnitshøjde endnu. Jeg prajede ham.

 • Cambi! Cambatiiino!!!
 • Hmm…ja, professor, hvad er der?

Han lød meget brødebetynget.

 • Er der ikke noget du mangler? Noget du har glemt?
 • Nej, hvad skulle det være?
 • Du er jo ikke færdig med stilladset. Jeg er nødt til at kunne stole på dig, ellers må du gå ned og hjælpe Mazzarello…

Der lød en høj og bjæffende skratten. Jeg genkendte lyden fra den scene i ”Helte-sergenten muler prøjserne”, hvor vor helt rydder en tysk provinsby med et par salver fra sin Massey Ferguson maskinpistol. Cambatino ramte imidlertid ved siden af.

 • Ja ja da, så fortsæt med det, du er i gang med, gavstrik.
 • Det bliver flot. Jeg har fjernet nogle af de gamle søjler, de passede ikke rigtigt ind i sammenhængen.
 • Nå…ja…bare du i det store og hele holder dig til planen. Jeg har ikke lavet de planer for sjov skyld.

Efter jeg havde lappet hullerne, tog jeg fat på de sidste hvælvinger. Mazzarello, der ikke havde fundet yderligere under scanningen, havde jeg sat i sving med resten af stilladset. Også det klarede han rigtigt flot. Således gik vi nogen tid og puslede med hver vort.

…to be continued…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.