Colosseum 19. december

Det skrider frem i Colosseum…

Alt godt får en ende, og sidst på natten var vi faktisk stort set færdige. Lokalerne skulle udlejes, men det var heldigvis ikke mit problem. Jeg syntes dog, at der manglede et eller andet. Noget der normalt hang uløseligt sammen med afsløringer af statuer og sådan noget. Selvfølgelig! Jeg greb fat i Mazzarello:

 • Hør, Mazzo, har I ikke nogle gamle presenninger i bilen…et tæppe eller et eller andet?
 • Jo, det tror jeg nok. Jeg kan se efter. Med sådan en lommelygte, da er det intet problem. Den kan sagtens oplyse sådan et bagagerum, også selv om det er ultralys. I går var der en der ikke troede det, men så tændte jeg for den, og så…
 • Vi har ikke hele natten, Mazzo. Hvis du finder, hvad I har af den slags, kontakter jeg hans excellence, ministeren, Signor Mario Eliso Tartolini, så han kan få en åbningsceremoni stablet på benene. Du vil jo også gerne være med til indvielsen, ikke?
 • Det sidste lod Mazzarello sig ikke sige to gange. Han skyndte sig hen til bilen. Jeg ringede hans excellence op.
 • Ja???
 • Godmorgen, Mario. Det er mig, professor Alberti. Jeg ville lige drøfte et par detaljer med dig vedrørende indvielsen af det nye Colosseum.
 • Ved De, Professor Alberti, hvad klokken er her i Rom?
 • To sekunder, så skal jeg se efter….den er 04.08…Rom er stor, men ikke større end én tidszone, så jeg vil gætte på, at Deres vækkeur viser det samme, Deres Excellence.

Jeg skal indrømme, at jeg fniste ved tanken om denne, synes jeg uskyldige, spøgefuldhed, men ministeren var åbenbart ikke morgenmand.

 • De er sikker på, at det ikke kan vente til i morgen…om et par timer?
 • Men det tager ikke lang tid. Jeg er færdig med at restaurere Colosseum. Jeg tænkte blot, at De kunne stjæle samtlige overskrifter, hvis De kunne få stablet en indvielsesceremoni på benene til klokken…klokken 10.00 for eksempel?

Dét vækkede hans Excellence.

 • Pinedød! Det var en knippel ide. Nu er De helt færdig, ikke sandt? Alt andet ville være en skandale, indvie en byggetomt, uha uha.
 • Helt færdig. Jeg har haft et par hjælpere fra Tony.
 • Jeg har noget klart til klokken 10.00.
 • Udmærket. Vi venter her.

…to be continued…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.