Cinnamomum 2020
Cinnamomum har lagret siden januar 2020. Den er brygget på pilsnermalt og humle. De sidste to uger før tapning har den lagret med kanelstang.
Kanelen anes uden at være dominerende. Vildgæren giver tydelige citrusnoter. Syrligheden er tydelig men blød. Cinnamomum er vores bud på en juleøl, der står godt til et traditionelt julefrokostbord – prøv den til silden!
Ubesmittet Stikkelsbær
Ubesmittet Stikkelsbær er lagret med stikkelsbær. Stikkelsbær gør altså noget helt særligt… syrligheden fra bærrene og tørheden fra øllet er et match made in heaven! Den er frisk og syrlig med et touch af stikkelsbær, den egner sig fortrinligt som velkomstdrink i et champagneglas
Ubesmittet Havre
Ubesmittet Havre er brygget på pilsnermalt, umaltet havre og chokomalt. Den er spontangæret og lagret på spanske vintønder, ligesom Ubesmittet Tønde – dens søsterøl.
Havren giver en blødhed til øllet sammen med trælagringen. Øllet er syrligt og med en note af rødvin.
Spansk Vestslesvig I
Spansk Vestslesvig I bygger videre på Ubesmittet Havre, som er brygget på pilsnermalt, umaltet havre og chokomalt. Den er spontangæret og lagret på spanske vintønder.
Havren giver en blødhed til øllet sammen med trælagringen. Øllet er syrligt og med en note af rødvin.
Spansk Vestslesvig I er lagret med en spansk brandy – Carlos Primero. Dette er med til at give den yderligere kompleksitet og krop. Brandyen “drukner” ikke øllet – men du kan fornemme den i mundhulen!
Spansk Vestslesvig II
Spansk Vestslesvig II bygger videre på Ubesmittet Havre, som er brygget på pilsnermalt, umaltet havre og chokomalt. Den er spontangæret og lagret på spanske vintønder.
Havren giver en blødhed til øllet sammen med trælagringen. Øllet er syrligt og med en note af rødvin.
Spansk Vestslesvig II er lagret med en spansk brandy – Torres 10 års. Dette er med til at give den yderligere kompleksitet og krop. Brandyen “drukner” ikke øllet – men du kan fornemme den i mundhulen!
Den Ubesmittede Jomfru
Den Ubesmittede Jomfru er en ægte spontangæret øl med alt hvad det indebærer! Den er brygget på pilsnermalt og umaltet hvede. Den umaltede hvede er egentligt et levn fra gamle dage, da råvarer var den afgørende faktor mht. pris og arbejdskraft var billig. Malt – der kræver arbejde og energi – var dyrere end umaltet korn, så man spædede op med umaltet korn. Dette gav begrænset alkohol men smag. Jeg følger princippet – som i øvrigt også bruges af de belgiske lambicbryggerier.
Jomfruen har to væsentlige karakteristika. En aroma der siger ”spar to” til hvad du oplever hos konventionelt bryggede øl. En frisk syrlighed, der – synes jeg – er vidunderligt forfriskende! Den har yderligere den interresante egenskab, at den vil udvikle sig de næste …. mange år. Den vil vil gradvist blive mere syrlig og udvikle de unikke aromaer og smagsnuancer du allerede finder hos den. Den Ubesmittede Jomfru er grunden til, at jeg brygger!
Ubesmittet Rug
Ubesmittet Rug er insisterende vestslesvigsk. Rug er en kornsort der i modsætning til eksempelvis byg, havre & hvede kræver fremmedbestøvning. Dette resulterer i en større genetisk variation i rug end i de øvrige kornsorter. Derudover har rug været en traditionel afgrøde på sandjorden her ude vestpå. Ubesmittet Rug er lagret på fransk rødvinstønde.
Du finder den samme friske syrlighed i Ubesmittet Rug som i Den Ubesmittede Jomfru. Samtidig er den lidt ”rå” i kanten. Den spiller rigtigt godt sammen med en traditionel frokost med smørrebrød.
Ubesmittet Røg
Ubesmittet Røg er brygget på røgmalt. Dette giver en fin røget note, der står fantastisk til et traditionelt frokostbord. Helt op i 1800-tallet har det været helt normalt at tørre den spirede
malt i et slags net – en kølle – i skorstenen. Derfor var meget af øllet røget.
Ubesmittet Blomme
Ubesmittet Blomme er udelukkende brygget på pilsnermalt. Efter gæring er den lagret med udstenede, ubehandlede blommer. Den ubehandlede frugt tilfører ny vildgær til den spontangærede øl. Den er frisk og syrlig med et touch af blomme, den egner sig fortrinligt som velkomstdrink eller dessert øl i et champagneglas.
Ubesmittet Tønde
Ubesmittet Tønde er brygget på Pilsnermalt, Aromamalt og Crystalmalt. Den er spontangæret og lagret på spanske vintønder, der tidligere har huset rødvin.
Ubesmittet Tønde har tydelige noter af rødvin. Den holder 6% og vil stå rigtigt godt til et godt stykke kød… men den kan sagtens stå alene… i selskab med en god stol og godt selskab!
Hvorfor lagre på træ? Der er tre grunde: Træet giver karakter til øllet, træ er mere sexet end plastic & stål… og intet pynter på et bryghus som trætønder!
Ubesmittet Ribs
Ubesmittet Ribs er udelukkende brygget på pilsnermalt. Efter gæring er den lagret med hele, ubehandlede ribs. Den ubehandlede frugt tilfører ny vildgær til den spontangærede øl. Den er frisk og syrlig med et touch af friske ribs, den egner sig fortrinligt som velkomstdrink eller dessert øl i et champagneglas.
Ubesmittet Grønbær
Har du nogensinde smagt et jordbær, ca. halvandet døgn før det er modent, mens det stadigvæk er grønt og syrligt? Før det har opnået sin fulde størrelse og sødme? Det faldt vi for på Vestslesvigsk Bryghus, så vi har kværnet en bunke grønne jordbær ned i øl gæret med spontangæret øl – Den Ubesmittede Jomfru. Resultatet er en frisk og syrlig øl du ikke har prøvet magen til. Nyd den kold, evt. som aperitif.
Ubesmittet Paradisæble
Ubesmittet Paradisæble er brygget på ren pilsnermalt. Herefter er den lagret i ca 6 måneder, hvorefter den er lagret med friskplukkede paradisæbler. Frugten giver på samme tid en let bitter karakter og rundhed til øllet. En frisk & syrlig terasseøl!
Håndspålagt Hyld
Håndspålagt Hyld er brygget på pilsnermalt & humle. Efter en lagringstid på ca 12 måneder er øllet blandet med en cider lavet på friskplukket hyldeblomst. Hvis der skal bruges frugt & grønt, skal det kunne smages!
Vestslesvigsk Æblecider
Denne cider har gæret og siden lagret siden november 2018. Cideren er spontangæret og afrundet med cidergær. Cideren serveres ved 50 og egner sig fortrinligt som velkomstdrink eller til en hyggelig stund på terrassen. Den er lagret på whiskytønde fra Staunings Whiskydestilleri.
Vestslesvigsk Æblecider er et rigtigt godt bud på en let velkomstdrink!
6 gode råd
- Opbevar øllet køligt. Jo koldere øl er, des mere kulsyre kan det indeholde. Derved undgår du at øllet bruser over ved åbning!
- Opbevar øllet mørkt. Lys ødelægger smag og holdbarhed i øllet!
- Hæld op i et eller flere glas, når du har åbnet flasken. Øllet er gæret færdigt på flaske, der vil derfor være en smule bundfald, som du kan undgå ved ikke at hælde op ad flere omgange.
- Drik øl af et glas. Halvdelen af smagen ”sidder” i næsen, den får du ikke med, hvis du drikker direkte af flasken! Et stort rødvinsglas er et rigtigt godt ølglas!
- Undgå sulforester på dine glas. Det dræber skummet og gør øllet ”fladt”. Skyl evt. glasset i koldt vand. Før du fylder det!
- Vigtigst af alt; hæng dig ikke i navne og øltyper, hæng dig i hvad du kan lide! Skål!
Pingback: Ekstra Bladet: Seks stjerner til det nye HumlepraXis
Pingback: Sortimentet | Vestslesvigsk Bryghus
I have checked your page and i have found some duplicate content, that’s why you don’t rank high
in google, but there is a tool that can help you to create
100% unique content, search for; boorfe’s tips unlimited content
LikeLike
I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
you can earn additional cash every month. You can use the best adsense alternative
for any type of website (they approve all websites), for more info
simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize your website
LikeLike
Pingback: Fadlagret øl og cider – en andel til dig! | Vestslesvigsk Bryghus
Pingback: Ølsmagning i Løgumkloster Forsamlingshus | Vestslesvigsk Bryghus
Pingback: Corona – lad hjulene rulle videre | Vestslesvigsk Bryghus
Pingback: Nye øl fra Vestslesvigsk! | Vestslesvigsk Bryghus
Pingback: Så er der Jomfru & Stikkelsbær! | Vestslesvigsk Bryghus